Interviu nr 5

Dulcele gust al succesului

Angheliniş Simona, Georgiana Buzoi 

În cadrul activităților de antreprenoriat, prezentarea unui model de reușită reprezintă punctul de plecarea în realizarea și dezvoltarea unei firme.
În materialul alăturat, realizat de elevele Angheliniş Simona și Buzoi Georgiana, coordonate de prof. Daniela Postolache, am încercat să prezentăm o firmă locală care a reușit să se impună pe piața de profil. Primul interviu cu şefii celor mai senzaţionale varietăţi de prăjituri, bune şi proaspete.
 Cei care vă îndulcesc vieţile domnul şi Dna Chiriac prin comenzi de torturi şi prăjituri pentru diferite ocazii. 




De ce aţi ales Bârladul pentru a vă deschide această afacere?
Dl. Chiriac: Am ales oraşul acesta pentru că este oraşul meu natal.
De ce aţi ales să vă deschideţi afacerea lângă ”Gura Leului”?
Dl. Chiriac : Bună întrebare ... Nu ştiu. .. În primul rând am ales să ne deschidem micul nostru laborator lângă „Gura Leului” deoarece este o stradă circulată şi în alt doilea rând chiria este convenabilă.
De ce acest nume pentru laborator: „La Dana”?
Dl. Chiriac:  Am „botezat” laboratorul „La Dana” după numele dragei mele soţii.
De ce ați ales să deschideți această afacere?
Dl. Chiriac:  Ne-am gândit că astfel ne putem întreţine familia şi, în plus, putem cotiza astfel la sistemul public de pensii și de asigurări sociale.
Dar dumneavoastră , Dna Chiriac, ce ați avut în vedere?            
Dna Chiriac : Pentru mine intenția principală a fost de a-mi realiza visul: să-mi deschid un laborator de făcut prajituri şi acesta să ajungă să fie cunoscut şi în celelalte părţi ale ţării. Se pare că am reuşit.
Ce părere aveţi despre concurență? Ne referim la cofetăriile Berlin sau Capşa.
Dl. Chiriac : Păi să ştii că nu ne interesează concurenţa aşa de tare (râzând), ne bucurăm că avem comenzi multe şi cumpărători fideli…
Dna Chiriac:  Și, în definitiv,  concurenţa e bună la ceva: ne stimulează să păstrăm aceleași standarde de calitate şi să fim: „THE BEST!” (râzând).
Cum consideraţi că va evolua această afacere în cinci ani?
Dna Chiriac: Am deschis această afacere de doi ani si ne-a mers bine până acum. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să ne meargă și de acum încolo, cum ne-a mers şi până acum.
Care sunt cerințele în acest domeniu?
Dna Chiriac: Îmi place această întrebare. În primul rând pasiunea, apoi imaginaţia, curiozitatea şi creativitatea.
Cum vă alegeţi colaboratorii?
Dna Chiriac:  Este în primul rând o afacere de familie. Lucrez eu, o prietenă bună de-a noastră, soţul meu; când sunt comenzi mai multe, angajăm cu contract pe o perioada determinată (2-3 luni).
Aţi crezut că veţi reuşi?
Dl. Chiriac: A fost greu. Am muncit mult până să ajungem în stadiu acesta şi, încă muncim să-l păstrăm.
Dna Chiriac: Eu sunt mai sinceră, nu am crezut că vom ajunge să avem comenzi şi în Braşov. Chiar suntem buni şi ne place ceea ce facem.
Şi, cam atât cu întrebările. Vă mulţumim că aţi vrut să ne ajutaţi şi vă urăm succes în continuare!
Dna şi Dl. Chiriac: Plăcerea a fost de partea noastră. Vă mulţumim şi succes şi vouă in continuare!