Dulcele gust al succesului
Angheliniş Simona, Georgiana Buzoi
În cadrul activităților de
antreprenoriat, prezentarea unui model de reușită reprezintă punctul de
plecarea în realizarea și dezvoltarea unei firme.
În materialul alăturat, realizat de elevele Angheliniş Simona și Buzoi Georgiana, coordonate de prof. Daniela Postolache, am
încercat să prezentăm o firmă locală care a reușit să se impună pe piața de profil.
Primul interviu cu şefii celor mai senzaţionale varietăţi de prăjituri, bune şi
proaspete.
Cei care vă îndulcesc vieţile domnul şi Dna
Chiriac prin comenzi de torturi şi prăjituri pentru diferite ocazii.
De
ce aţi ales Bârladul pentru a vă deschide această afacere?
Dl. Chiriac: Am ales oraşul
acesta pentru că este oraşul meu natal.
De
ce aţi ales să vă deschideţi afacerea lângă ”Gura Leului”?
Dl. Chiriac : Bună întrebare
... Nu ştiu. .. În primul rând am ales să ne deschidem micul nostru laborator
lângă „Gura Leului” deoarece este o stradă circulată şi în alt doilea rând
chiria este convenabilă.
De
ce acest nume pentru laborator: „La Dana”?
Dl. Chiriac: Am „botezat” laboratorul „La Dana” după numele
dragei mele soţii.
De
ce ați ales să deschideți această afacere?
Dl. Chiriac: Ne-am gândit că astfel ne putem întreţine
familia şi, în plus, putem cotiza astfel la sistemul public de pensii și de
asigurări sociale.
Dar
dumneavoastră , Dna Chiriac, ce ați avut în vedere?
Dna Chiriac : Pentru mine intenția
principală a fost de a-mi realiza visul: să-mi deschid un laborator de făcut
prajituri şi acesta să ajungă să fie cunoscut şi în celelalte părţi ale ţării.
Se pare că am reuşit.
Ce
părere aveţi despre concurență? Ne referim la cofetăriile Berlin sau Capşa.
Dl. Chiriac : Păi să ştii că
nu ne interesează concurenţa aşa de tare (râzând), ne bucurăm că avem comenzi
multe şi cumpărători fideli…
Dna Chiriac: Și, în definitiv, concurenţa e bună la ceva: ne stimulează să
păstrăm aceleași standarde de calitate şi să fim: „THE BEST!” (râzând).
Cum
consideraţi că va evolua această afacere în cinci ani?
Dna Chiriac: Am deschis
această afacere de doi ani si ne-a mers bine până acum. Cu ajutorul lui
Dumnezeu sperăm să ne meargă și de acum încolo, cum ne-a mers şi până acum.
Care
sunt cerințele în acest domeniu?
Dna Chiriac: Îmi place
această întrebare. În primul rând pasiunea, apoi imaginaţia, curiozitatea şi
creativitatea.
Cum
vă alegeţi colaboratorii?
Dna Chiriac: Este în primul rând o afacere de familie. Lucrez
eu, o prietenă bună de-a noastră, soţul meu; când sunt comenzi mai multe, angajăm
cu contract pe o perioada determinată (2-3 luni).
Aţi
crezut că veţi reuşi?
Dl. Chiriac: A fost greu. Am
muncit mult până să ajungem în stadiu acesta şi, încă muncim să-l păstrăm.
Dna Chiriac: Eu sunt mai
sinceră, nu am crezut că vom ajunge să avem comenzi şi în Braşov. Chiar suntem
buni şi ne place ceea ce facem.
Şi, cam atât cu întrebările. Vă mulţumim că aţi vrut să ne ajutaţi şi vă
urăm succes în continuare!
Dna şi Dl. Chiriac: Plăcerea
a fost de partea noastră. Vă mulţumim şi succes şi vouă in continuare!